مطالب مرتبط با این پست
گروه موسیقی رستاک
از گروه های موفق ایرانی می توان به گروه موسیقی رستاک اشاره کرد.این گروه بازنده نگه داشتن موسیقی های فولکلور به روشی مدرن نقش موثری را در موسیقی فرهنگی ایرانی ادا نموده اند.در اداکه این ...ساز قارمون یا گارمون چیست؟
ساز قارمون یا گارمون از سازهای مهم روسیه و قفقاز بوده که شباهت ظاهری بسیار زیادی به آکاردئون دارد. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این ساز آذربایجانی بیشتر آشنا شوید...سوردین چیست؟
بعضی از سازها دارای دوقسمت یا بیشتر هستند.مانند ویولن، ویولنسل،سنتور و ... .اما قطعاتی وجود دارد که برای ساز ها کاربردی می باشد. یکی از این قطعات کاربردی که مورد استفاده قرار می گیرد سوردین است.در ...مشکل تعدد مهر های ساز چیست؟
در مطالب پیشین به طور مفصل ویژگی های مهر و تفاوت یک مهر و دو مهر بودن ساز ها را بررسی نمودیم.اما دراین مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام می خواهیم در مورد معایب و مشکلات تعدد مهر های ساز صحبت کنی...یادگیری ویلون راحت تر است یا ویولنسل؟
ویولن و ویولنسل از سازهای آرشه ای بوده که اگرچه در ظاهر شباهت هایی به هم دارند اما از نظر ابعاد و صدا بسیار متفاوت هستند. ویولنسل به عنوان یکی از ساز های بزرگ و نسبتا سنگین محسوب می شود...

حتما اصطلاح پلی بک را تا به حال شنیده اید. زمانی که احساس میکنید صدای دو موسیقی را می شنوید یا در زمانی که نوازنده نمی نوازد صدای ساز وی شنیده می شود. این موضوع به این علت است که همان موسیقی که قبلا ضبط شده با صدای ضعیف تر از اجرای زنده در حال پخش است که اصطلاحا این اتفاق را پلی بک می گویند. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با اصطلاح پلی بک در موسیقی بیشتر آشنا شوید.
پلی بک در موسیقی
اگرچه پلی بک می تواند به صدای موسیقی غیر زنده گفته شود که در حال پخش است اما رایج تر از پخش موسیقی، پخش صدای خواننده است که اصطلاحا می گویند فلان خواننده اجرای زنده ندارد و پلی بک می خواند که در اصل یعنی لب میزند و صدای آهنگ اصلی از قبل ضبط شده و پخش می شود.
البته «play back» شدت و نوع مختلف و گوناگونی دارد و ممکن است در یک کنسرت این موضوع به صورت موردی و متفاوت رخ بدهد. این روزها پلی بک به یک چالش و دردسر بزرگ در دنیای موسیقی پاپ بدل شده است.
شنیدن صدای خواننده به صورت پلی بک مورد علاقه مخاطب نیست چون مخاطب با تهیه بلیط به تماشای کنسرت آمده و یا اینکه در پخش زنده تلویزیون انتظار شنیدن صدای زنده خواننده را دارد که معمولا اجرای پلی بک موجب نارضایتی مردم می شود.
لب خوانی با میکروفن خاموش
چیزی که امروزه به وفور مشاهده می شود و به اشتباه به آن اجرای Play Back پلی بک می گویند، اجرا به صورت لب خوانی با میکروفن خاموش است .
این نوع اجرا که شباهت زیادی به داب اسمش نیز دارد نوعی پانتومیم موزیکال است که خواننده در آن تمام تمرکز خود را روی حرکات دست ، سر و لب منعطف می کند.
معمولا در جشن های ارگانی و سازمانی یا جنگ های شادی، حداقل یک مورد از این خوانندگان دیده می شود . امروزه کمتر کسی است که تفاوت میان پلی بک و لب خوانی را متوجه نشود .
البته این بستگی به مهارت خواننده هم دارد! اینکه خواننده برای لب خوانی تا چه اندازه حس بگیرد تأثیر گذار است؛ اما واقعیت ماجرا این است که اجرا بسیار مصنوعی و باورناپذیر خواهد بود.
شاید دلیل این کار عدم اعتماد به نفس یا تسلط برای اجرای زنده و عواملی این چنین باشد؛حتی دیده شده بعضی از خوانندگان مطرح نیز در کنسرت های خود اقدام به لب خوانی می کنند .
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.