مطالب مرتبط با این پست
نغمه آزاد فلاح، مدرس پیانو
پیانو از جمله سازهایی است که علاقمندان بسیار زیادی دارد. فراگیری این ساز در ابتدا سخت به نظر می آید، اما آنچه که در آموزش این ساز اهمیت دارد، نحوه تدریس آن می باشد.از آنجا که رسالت آموز...چرا سمفونی از چهار موومان تشکیل شده است؟
همانطور که در مطالب پیشین گفته شد، سَمفونی به معنی هم صدایی و همآوایی گفته می شود و در موسیقی کلاسیک به قطعهای ارکسترال گفته میشود که از چند بخشِ مجزّا بهنام موومان تشکیل شده باشد...پلیفونی در پیانو به چه معناست؟
پیانو یکی از سازهای محبوب و پرطرفدار است که می توان به صورت تک صدایی یا چند صدایی آن را نواخت. تعداد نت هایی که توسط کیبورد نواخته می شود، پلی فونی نامیده می شود که در ادامه این مطلب از...عطا رستگار مدرس گیتار پاپ و کلاسیک
گیتار کلاسیک و گیتار پاپ از جمله محبوب ترین سازها برای یادگیری می باشند. این دو ساز عموما میان هنرجویان طرفداران بسیار زیادی دارد، اما آنچه که اهمیت دارد نحوه نواختن صحیح و اصولی آن مان...بیوگرافی استاد حبیب الله بدیعی
استاد حبیب الله بدیعی موسیقیدان برجسته مازندرانی، آهنگساز و ویلونیست، در چهارم فروردین ۱۳۱۲ در شهرستان سوادکوه دیده به جهان گشود.وی فرزند علی محمد بود که خود دوتار می نواخت. بیوگرافی استاد حبیب ال...

هر موسیقی که می شنوید دارای ویژگی های خاصی است. از سبک موسیقی گرفته تا نوع ساخت آن. اما یکی از موضوعات مهم در شناخت ویژگی های یک موسیقی توجه به نوع ساخت آن است، ساخته شده با صدای واقعی یا با کامپیوتر! برای تشخیص این موضوع باید با دو مفهوم سونوریته و موزیکالیته آشنا باشید. در مطالب پیشین مفهوم سونوریته را به طور مفصل بیان نمودیم. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با موزیکالیته در موسیقی بیشتر آشنا شوید.
موزیکالیته چیست؟
بیش از ۲۰ سال است که کامپیوتر ها توانایی اجرای نت های موسیقی را دارند. یعنی شما میتوانید هر نتی را که میخواهید به کامپیوتر بدهید و آن را برای شما اجرا کند. این اجرا ممکن است دقیق تر از اجرای هر نوازنده ای باشد. اجرای کامپیوتر ها معمولا بدون خطا و بسیار حساب شده است.
اما چه تفاوتی بین اجرای یک قطعه به وسیله کامپیوتر و اجرای همان قطعه توسط یک انسان است؟
بله، احساسات !
تفاوت کامپیوتر و انسان در موزیکالیته و سونوریته است. احساسات، کلمه ای که بین یک انسان و یک کامپیوتر در اجرای قطعه های موسیقی یک دنیا فاصله ایجاد کرده است. تنها با احساسات است که شما میتوانید یک قطعه موسیقی را آنگونه که شایسته آن است، بنوازید و خود و هر شنونده ای از شنیدن آن لذت ببرید.
احساسات در نواختن مربوط میشود به بحث قوی و ضعیف نواختن و داینامیک یا بالا و پایین بردن قطعه در جاهای مختلف. این کار باعث میشود قطعه حالت یک نواختی به خود نگیرد که اگر این اتفاق بیافتد شنونده به سرعت از صدای آن خسته میشود. اگر میخواهید حوصله کسی با صدای ساز شما سر نرود بحث داینامیک را جدی بگیرید.
احساسات در موزیکالیته
موزیکالیته به معنی با احساس نواختن است. ما برای اینکه بتوانیم یک قطعه را با احساسات مورد نیاز آن بنوازیم ابتدا باید خود قطعه را بشناسیم. اینکه آهنگساز او کیست؟ این قطعه مربوط به چه قرنی است؟ اهنگساز او کجا زندگی میکرده یا حال و هوای آن کشور در زمان ساخت این قطعه چطور بوده؟
بسیاری از قطعه در زمان جنگ ساخته شده که با موزیکالیته صحیح شما میتوانید احساسات آن را تنها با نواختن آن قطعه به دیگران انتقال دهید. و چه زیبا نواخته میشود قطعه ای که شناخته شود و به درستی با احساسات با آن برخورد کرد.
بنابراین اگر موسیقی با احساسات واقعی و بدون صداسازی با کامپوتر ساخته شود، میتوان مفهوم موزیکالیته را در آن دید.
شما نیز می توانید از این پس و با شناخت بیشتر سونوریته و موزیکالیته تفاوت بین این دو را در موسیقی ها درک نمایید.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.