مطالب مرتبط با این پست
نحوه نواختن ساز کالیمبا به زبان ساده
نحوه نواختن ساز کالیمبا به زبان ساده ساز کالیمبا، یکی از سازهای آفریقایی است که به تازگی از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. نواختن این ساز اگرچه خیلی سخت نیست اما نکاتی دارد که باید به آن توجه شود...ساز ها و زیرشاخه های سبک نیو ایج
در مطالب پیشین به معرفی سبک و تاریحچه سبک نیو ایج پرداختیم.در این مطلب می خواهیم در مورد ساز ها و زیرشاخه های سبک نیو ایج صحبت کنیم، پس اگر به این سبک از موسیقی علاقه دارید این مطلب از وبلاگ آموزشگ...روش صحیح مضراب زدن در سه تار
روش صحیح مضراب زدن در سه تار بسیار مهم است زیرا هم در نحوه ساز زدن و درنتیجه سلامت دست و هم در تولید صدای ساز اثر گذار است.از این رو در این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام شما را با نکات مهم روش...نت c در موسیقی چیست؟
اگربخواهید در موسیقی حرفه ای تر عمل کنید، خوب است با نت C آشنا باشید.این نت در نواختن به شما کمک بسیار زیادی می کند.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسسقی الهام با نت C بیشتر آشنا شوید. نت c در...آیا ساز دهل فقط از دور خوش است؟
یکی از ضرب المثل های رایج در زبان فارسی " ساز دهل از دور خوش است " می باشد.اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا اینچنین می گویند و آیا واقعا ساز دهل فقط از دور خوش است؟در ادامه این مطلب از ...

همانطور که می دانید ملودی در موسیقی به معنای اجرای چند نت است.اما یک ملودی منحصرا برای صدای انسان و نه ساز نوشته می شود که به آن وکال یا ملودی آوازی گفته می شود.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این سبک از ملودی بیشتر آشنا شوید.
ملودی چیست؟
آهنگ، نَوا یا ملودی در موسیقی به معنای اجرای چند نت است که شنونده آن را به صورت یک مجموعهٔ واحد احساس میکند. به عبارت دیگر، آهنگ عبارت است از احساس آغاز و انجام داشتنِ این سلسله از نتها.
ساده ترین تعریفی که می توان از ملودی ارائه کرد این است:
“در واقع ملودی کلمه جایگزینی برای لحن یا همان تن آهنگ است”.
اگر بخواهیم این تعریف را کمی پیچیده تر کنیم باید بگوییم:
“واژه ملودی زمانی ایجاد می شود که شما برای ساخت بخشی از آهنگ یا قطعه ای که قرار است بخوانید، ریتم و زیر و بمی صدا را با هم ترکیب کنید”.
یک ترانهسرا و آهنگساز، اشعار، توالی آکورد، ضربات ریتمیک و ملودیهای سازی را میسازد، اما ممکن است به یاد ماندنیترین کار او، نوشتن ملودی آوازی آهنگ باشد.
ساختار ملودی
آهنگ یا ملودی در مقابل هارمونی قرار دارد که به خوشایندیِ اجرای همزمان (نه متوالیِ) نتها میپردازد. ملودیها اغلب شامل یک یا چند موتیف یا بخش موسیقی هستند که معمولاً در ترکیبات مختلف در قالبهای متفاوتی تکرار میشوند. هدف و سرمایهٔ اصلی موسیقی، ملودی است.
تمام قطعات هارمونی برای ایجاد یک ملودی زیبا به کار برده میشوند و هدف اصلیشان خلق یک ملودی جدید و شگفتانگیز است. اینکه بپرسیم، اهمیت ملودی بیشتر است یا هارمونی، پرسشی کاملاً بیهوده است، چراکه هردو در یک راستا و بر روی یک خط مشترک در حال حرکتاند.
وکال یا ملودی آوازی چیست؟
گسترهٔ صوتی وکال (Vocal range) منطقهای از نقاطِ زیروبمی است که از یک صدای انسانی میتواند حاصل شود.
متداولترین کاربردِ آن در متن آوازخوانندگی است، جایی که از آن به عنوان یک ویژگی مشخص برای طبقهبندی گونه های صدا استفاده میشود .
خط آوازی (وکال) یا ملودی ، یک دنبالهی ملودیک است که برای صدای انسان نوشته شده باشد. در اکثر فرمهای پاپ، راک، جاز، هیپ هاپ، کانتری، R&B و اپرا، ملودی آوازی نقطهی کانونی کل آهنگسازی است.
بسیاری از ملودیهای عالی، به بخشهای آوازی متعددی تقسیم میشوند که یا با هارمونی خوانده شده و یا بین چندین خواننده تقسیم میشوند.

تفاوت ملودی آوازی و سازی
اولین و اساسی ترین راز در شروع ساخت ملودی برای وکال و یا سازهای مختلف ، دانستن مفهوم گام موسیقی ، شناخت آکوردهای هر گام و ارتباط آکوردهای گام به یکدیگر است. این موضوع به قدری مهم است که نام راز بر روی آن نهاده شده است .
با دانستن چگونگی ساخت گام های موسیقی ، آکوردهای هر گام و درجات آنها می توان توالی آکورد خلق کرد و بر اساس آن اقدام به ساخت ملودی نمایند.ملودی آوازی و ملودی سازی یک آهنگ پاپ، کارکردهای متفاوتی دارند؛ به طور سنتی، خطهای سازی تابع خطوط آوازی هستند.
اکثر آهنگسازان، ملودیهای اصلی را به خوانندهها اختصاص داده و از ملودیهای سازی به عنوان نقطهی مقابل استفاده کرده و هماهنگی و هارمونی را برای پر کردن ساختار آهنگ فراهم میآورند. در حالی که بیشتر آهنگها بر خط آوازی تکیه دارند، برخی از آهنگسازان ملودیهای سازی را برجستهتر از ملودیهای آوازی به نمایش میگذارند.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.
One thought on “ملودی آوازی (وکال) چیست؟”