آشنایی با سبک امبینت

موسیقی کودک

موسیقی کودک

موسیقی سنتی ایرانی

موسیقی کلاسیک و پاپ


 

مطالب مرتبط با این پست

سبک امبینت یکی از سبک هایی است که شاید افراد زیادی با آن آشنایی نداشته باشند..در سبک اَمبینت بیش از آنکه به ملودی و ضرب اهمیت داده شود به عناصر کمپوزیسیون و جنس و بافت صداها توجه می‌شود.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این سبک بیشتر آشنا شوید.

سبک امبینت

موسیقی اَمبینت گونه‌ای از موسیقی برآمده از آثار هنرمندان سینث پاپ تجربی  دههٔ ۱۹۷۰ میلادی مانند کرافت ورک و برایان اینو می باشد.این افراد مبنای موسیقی را در استفاده ازسینث سایزر می دانستند  .

در موسیقی اَمبینت بیش از آن‌که به ملودی و ضرب اهمیت داده شود به عناصر کمپوزیسیون و جنس و بافت صداها توجه می‌شود.

آثار هنرمندان موسیقی کلاسیک / آوانگارد مانند اریک ساتی و کلود دبوسی نیز تأثیر مهمی در بسط ساختار موسیقی اَمبینت داشت. مفهومی که ساتی از نوشتن قطعه‌های ساده برای تکنوازی پیانو یا اجرا توسط نوازندگان محدود در نظر داشت، همجنسی شگفت‌آوری با تعریف اِنو از موسیقی اَمبینت دارد:

«ایجاد فضای خوشایند موسیقایی که صداها به‌جای این‌که به زور محیط را احاطه کنند، به شیوه‌ای دلپذیر در آن پراکنده شده‌اند.»

متفاوت و غیر مشابه

سبک امبینت یکی از سبک‌هایی است که می‌توان گفت شبیه به هیچ یک از سبک‌هایی که تا کنون وجود داشته است، نیست. یکی از لزومات ساخت موسیقی در این سبک، صدا سازی بسیار قوی است.

در این سبک بسیاری از مواقع با استفاده از صدای سازها و سمپل‌ها می‌توان به نتیجه مورد نظر دست پیدا کرد و بسیاری از مواقع نیز، با استفاده از صداهای عجیب همانند نویزها و یا کلماتی که با ریورب‌ها و دیلی‌ها پوشیده شده اند، می‌توان صداهای به خصوصی را برای این سبک موسیقی تولید کرد.

مشخصه بارز این سبک فضاسازی‌های رعب آور و وحشتناک و اصوات و افکت‌های صوتی عجیب و غیر معمول و تکرار شونده است، از همین رو از این ژانر موسیقی در آثار سینما و بازی‌های رایانه‌ای در ژانر وحشت هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما موسیقی امبینت فقط در این ژانر جای نمی‌گیرد و توانایی های زیادی برای عرضه کردن دارد.

موسیقی اَمبینت در سال‌های آغازین دههٔ ۱۹۹۰ میلادی و به لطف آثار گروه‌هایی مانند The Orb و هنرمندانی هم‌چون افکس توئین  محبوبیت پیدا کرد.

در موزیک سبک امبینت، انتزاع هنر موسیقی بیش از هر سبک دیگری خودنمایی می‌کند. هدف موزیسین در این سبک ایجاد نوعی مراقبه درونی برای شنونده و بالا بردن تمرکز است.

در واقع سبک Ambient تمرکز خود را روی tone و atmosphere می گذارد و به ساختار موسیقی سنتی و ریتم پای بند نیست. ambient می‌تواند خیلی ساده و بصری باشد.

آشنایی با سبک امبینت

استفاده از وسایل مکانیکال

یکی از تکنیک‌های بسیار جالبی که می‌توانید در این سبک از آن استفاده کنید، این است که با استفاده از صدای وسایل مکانیکال، می‌توانید ریتم‌ها و یا حتی افکت‌های بسیار جالبی تولید کنید. صداهایی همانند صدای سکه، بسته شدن در، ضربه زدن به قوطی و خیلی چیزهای دیگر این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید با استفاده از آن‌ها، مخاطب را به چالش بکشید.

یکی دیگر از مهم‌ترین نکاتی که در این سبک وجود دارد این است که تنها با نوشتن ملودی‌ها و لاین‌های مورد نظر و استفاده از VST ها در این سبک، می‌توانید به صدای فوق العاده ای دست پیدا کنید.

یکی از مشخصه های این ژانر از موسیقی این است که نمیتوان تشخیص داد آغاز و پایان قطعه کدام است و ممکن است موسیقی در هر جایی از یک چرخه شروع شود یا به پایان برسد.

موسیقی آمبیانت ممکن است دارای عناصری از موسیقی عصر جدید و موسیقی بدون نوازنده باشد و در برخی از آثار ممکن است از نت های پایدار یا تکراری استفاده کنند.

این نوع موسیقی به موفقیت تجاری بزرگی دست نیافت، زیرا همه چیز از عصر جدید، خسته کننده و بی ربط خوانده شد و مورد انتقاد قرار گرفت.

با این وجود، در طول سال ها، به ویژه در عصر اینترنت، به درجه خاصی از تحسین رسیده است. به دلیل سبک نسبتاً باز، موسیقی آمبینت اغلب تحت تأثیر بسیاری از ژانرهای دیگر از جمله موسیقی کلاسیک، آوانگارد، فولک، جاز، و موسیقی جهانی و غیره قرار می گیرد.

زیر شاخه‌های سبک امبینت:

 امبینت داب (Ambient Dub)

امبینت گوا (Ambient Goa)

امبینت هاوس (Ambient House)

مدرسه موسیقی الکترونیک برلین (Berlin School)

چیل اوت (Chillout)

دارک امبینت (Dark Ambient)

ایلبینت (Illbient)

لاورکیس (Lowercase) و میکس و مسترینگ

نیو ایج (New Age)

بنر وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام

اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافی‌ست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاوره‌ی رایگان ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.