مطالب مرتبط با این پست
تفاوت ساز ویولن و ویولا
دو ساز ویولن و ویولا از یک خانواده می باشند و به لحاظ ظاهری دارای شباهت هایی هستند، اما این دو ساز از نظر های مختلفی با هم تفاوت دارند. برای انکه با تفاوت ساز ویولن و ویولا بیشتر آشنا شوید، در ادام...ناشر نخستین آلبوم راک اند رول انگلیسی ایران که بود؟
فرهاد مهراد معروف به فرهاد یکی از نام های ماندگار در موسیقی ایران می باشد که در زمنیه هایی چون خوانندگی ؛ آهنگسازی و نوازندگی پاپ راک اند رول فعالیت داشت. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی...بیوگرافی استاد ابوالحسن صبا
استاد ابوالحسن صبا از قدیمی ترین اساتید موسیقی در ایران به شمار می رود که با مفاهیم موسیقی از کودکی آشنا شده بود و به بیشتر ساز ها تسلط داشت.در این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این هنرمند ...کاربرد پدال در پیانو چیست ؟
اگر به اجزای پیانو بادقت نگاه کرده باشید، در بخش پایینی ساز پدال هایی قرار دارد.پدال های پیانو ابزارهایی هستند که بخش زیبایی از نوازندگی به وجود آنها بستگی دارد. در واقع پدال های پیانو سایر جنبه ها...آشنایی با سبک آلترنتیو راک
اگر بخواهیم وارد دنیای موسیقی شویم، باید بدانیم به چه دنیای بی انتهایی قدم گذاشته ایم. انواع سبک ها و ساز ها این دنیای شگفت انگیز را به سمت بی نهایت می برند.سبک های متفاواتی که گاه به صورت مستقل و ...

سازهای زهی به سازهایی گفته میشود که تولید صدا در آنها از طریق ارتعاش سیم یا همان زه انجام میشود. ارتعاش سیم میتواند توسط مضراب (زخمه) یا آرشه صورت گیرد.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با سازهای زهی بیشترآشنا شوید.
ساز زهی چیست؟
زه به معنای سیم یا تار است بنابراین سازهایی که ارتعاش سیم در ساز موجب ایجاد صدا می شود سازهای زهی هستند.
در قدیم به آلات موسیقی سیمی و زهی ذوات الاوتار میگفتهاند.
ذوات الاوتار دو نوع بوده یکی آن که مثل چنگ و قانون و سنتور برای هر صدایی یکی سیم روی ساز بسته میشده و در روی آن رشتهها انگشت نمیگذاردهاند.
نوع دوم آنهایی است که روی رشتهها که هر یک را وتر مینامیدند، انگشتهای دست چپ تکیه میکرده، مانند عود ؛ رباب و تنبور .
به اصطلاح دیگر آنهایی که نغمهٔ آنها از مطلقات حاصل شود و نوع دیگر آنهایی که نعمهٔ به مطلق و گرفت ایجاد گردد.
پس از تلاش هشتساله پنج نفر از پژوهشگران تاریخ موسیقی برای رصد و بررسی اولین سازهای ایرانی، مشخص شد اولین ساز زهی ایران و جهان، همان چنگ کشفشده در سعدالسلطنه قزوین است.
ساختار سازهای زهی
عموما بیشتر سازهای زهی - زخمه ای از یک شکم در ته ساز، یک گردن یا «دسته» محل قرار گرفتن انگشتان دست چپ (که جز ساز عود، این قسمت «دستان» بندی -پرده بندی- شده است)؛ و یک سر که گوشی های کوک در آنجا قرار گرفته اند، تشکیل شده است.
سیمها با تعداد مختلف در ته ساز (یا حوالی ته شکم) به طریقی ثابت و به موازات طول ساز، شکم و گردن را طی کرده، دور گوشی ها پیچیده می شوند.
در برخی از سازهای زهی، شکم دو قسمتی است (تار و کمانچه و...) و گاه بر روی یک یا هر دو قسمت آن پوست کشیده شده که غالباً از شکمبه گوسفند تهیه می شود.
برخی از این سازهای زهی با انگشت و برخی با مضراب نواخته می شود.
شکل مضراب در سازهای زهی متفاوت است، گاه فلزی و گاه از جنس شاخ یا پلاستیک و بالاخره بعضی اوقات از پر مرغ است.
این سازها به دو دسته زخمه ای و مرکب تقسیم می شوند. به طور کلی می توان آنها را با توجه به شیوه نواختن به صورت زیر دسته بندی کرد:
زه صداهای زخمهای دستهای از زهصداها هستند که در آنها با زخمه زدن با انگشت یا مضراب بر عامل لرزنده،صدا تولید میشود.
زه صداهای مرکب خانوادهای از زهصداها است با محملی برای زهها و تشدیدکنندهای که جزء جداییناپذیر ساز است.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.