تهیه کننده موسیقی به چه کسی گفته می شود؟

موسیقی کودک

موسیقی کودک

موسیقی سنتی ایرانی

موسیقی کلاسیک و پاپ


 

مطالب مرتبط با این پست

برای تولید یک موسیقی افراد زیادی دخیل هستند و دارای فرایند خاصی می باشد.یکی از افراد مهم و تاثیرگذار در تولید موسیقی تهیه کننده اثر می باشد.در هنر موسیقی دو نوع تهیه‌کننده (Producer) وجود دارد. یکی تهیه‌کننده اجرایی و مالی (Executive Producer) و دیگری تهیه‌کننده موسیقی (Music Producer یا Record Producer) است. در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با وظایف تهیه کننده موسیقی بیشتر آشنا شوید.

تهیه کننده موسیقی کیست؟

همانطور که گفته شد تهیه کننده موسیقی از افراد مهم در فرایند تولید موسیقی به شمار می آید.در دنیای موسیقی این عنوان مربوط به شخصی است که مراحل مختلف ضبط و میکس آثار موسیقی با هدایت و نظر او انجام می‌شود. ناظر ضبط موسیقی حتماً باید موسیقیدان باشد. معمولاً از ابتدای ضبط یک اثر موسیقی در استودیو ضبط، ناضر ضبط حضور داشته و بر نحوه ضبط آن اثر نظارت دارد.

مهارت یک تهیه کننده مستقیما به دانش فنی او درباره موسیقی، مثلا نواختن یک آلت موسیقی یا درک چگونگی عملکرد این فناوری مربوط نمی‌شود، هرچند این‌ها کمک بزرگی محسوب می‌شوند.

نقش اصلی او نظارت بر کل تولید یک آلبوم، از کار کردن با مهندسین صدا، مدیران، ترانه سرایان و هنرمندان گرفته، تا ایجاد محیط منسجمی که همه دست‌ اندرکاران بتوانند با هم در آن کار نموده و آلبومی را تولید کنند که همه را به هیجان آورد، می‌باشد. مهمتر از همه اینکه، تهیه کننده مسئول تولید اثر با کیفیت و قابل رقابت در بازار است.

وظایف تهیه کننده موسیقی

تهیه کننده موسیقی به چه کسی گفته می شود؟

فعالیت یک تهیه‌کننده می‌تواند معطوف به تولید یک ترانه  کوتاه یا یک آلبوم مفهومی بلند باشد. تهیه‌کننده دارای وظایف بسیار متنوعی در فرایند تولید اثر هنری است.

ایده‌پردازی دربارهٔ اثر هنری، گزینش آثار منتخب از میان ایده‌های موجود یک هنرمند یا گروه هنری و کمک به ارتقاء سطح کیفی موسیقی، متن ترانه ، و تنظیم آثار بخشی از فعالیت‌های اصلی یک تهیه‌کننده موسیقی است.

بخشی دیگر از وظایف تهیه‌کننده موسیقی شامل موارد زیر است:

- انتخاب موزیسین جهت اجرا و ضبط قسمت‌های مختلف یک اثر موسیقایی از جمله تکنوازی‌ها،ریتم و ملودی آکوپانیمان  .

- همراهی در فرایند آهنگسازی.

- تغییر و بهبود تنظیم اثر موسیقایی

- رهبری نوازندگان وخوانندگان  در فرایند ضبط.

تهیه‌کننده موسیقی معمولاً ناظر تمامی مراحل ساخت یک اثر، از مرحلهٔ بازتولید تا ضبط صدا و میکس ومسترینگ است و در برخی موارد به‌طور مستقیم عملیات ضبط صدا، میکس و مسترینگ را بر عهده می‌گیرد و در غیر این صورت مسئولیت عملیاتی را به مهندسین صدا می‌سپارد.

تهیه‌کننده موسیقی نقش‌های مختلفی دارد؛ اما چهار نقش او بسیار حیاتی هستند:

۱- برنامه‌ریزی و بودجه

اولین مسئولیت تولیدکننده موسیقی، برنامه‌ریزی جلسات ضبط با بودجه در نظر گرفته‌شده و هدایت صحیح نوازندگان و موزیسین‌ها در طی این جلسات است. به‌علاوه، تضمین موفقیت فنی و تمامیت هنری پروژه نیز یکی از مسئولیت‌های مهم اوست.

۲-  شکل دادن به موسیقی

مسئولیت دوم نظر به این دارد که تولیدکننده موسیقی چطور باید اثر خام یک هنرمند را برداشته و آن را تبدیل به آهنگ نهایی کند. این وظیفه هم جنبه هنری و هم جنبه تجاری دارد. اثر نهایی باید هم بیانگر قصد و احساس هنرمند و هم مناسب سلیقه طیف گسترده مخاطبان باشد.

۳- نظارت بر اجرا

تولید کننده باید بتواند بهترین اجرای اعضای گروه را تشخیص دهد و آن را عملی کند. برخی معتقدند که اگر اجرا، عوامل تولید را تحت تأثیر قرار دهد، پس شنوندگان را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. قابل اعتماد بودن این پاسخ احساسی را تهیه‌کننده موسیقی تعیین می‌کند.

۴-  ایجاد تعادل

تولیدکننده موسیقی باید بین ضرورت‌های کار و عناصر خلاقانه، تعادلی درست ایجاد کند. یک تهیه‌کننده ماهر می‌تواند به کمک «حس‌و‌حال»، بین این دو عنصر متضاد تعادل برقرار کند.

بنر وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام

اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافی‌ست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاوره‌ی رایگان ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.