مطالب مرتبط با این پست
بیوگرافی احمد ابراهیمی ،ردیفدان و مدرس آواز
احمد ابراهیمی، ردیفدان و مدرس آواز و خواننده پیشکسوت در سال ۱۳۰۵ در اورامانات کردستان متولد شد . به دلیل اینکه اکثر اعضای خانواده او دستی در موسیقی داشتند همین امر سبب شد تا او هم با تشویق خانواد...تاریخچه سیاه بازی
همانطور که در مطالب پیشین اشاره شد، سیاه بازی یا روحوضی (همچنین تخت حوضی) نوعی نمایش کمیک ایرانی همراه با رقص و آواز است که در آن کارکتری با پوستی تیره به اجرای نقش اصلی می پردازند.این نمایش همرا...آشنایی با ساز گلوکن اشپیل، بلز ارکستری
گلوکن اشپیل (بلز) سازی است از دستهٔ سازهای کوبهای با کوک معین که در آن از نوارهای فلزی برای تولید صوت استفاده میشود. این ساز شبیه زیلوفون است، با این تفاوت که صدایی زیر و زنگوارتر دارد.در ادامه ...نادر گلچین، خواننده ای که استاد خاصی نداشت
نادر گلچین در سال ۱۳۱۵ و در رشت متولد شد.گلچین خواننده آواز سنتی ایرانی بود . در این مطلب از وبلاگ اموزشگاه مسیقی الهام با این خواننده توانمند بیشتر آشنا شوید. نادر گلچین گلچین از جمله خوانندگان صا...نحوه نواختن ساز کالیمبا به زبان ساده
نحوه نواختن ساز کالیمبا به زبان ساده ساز کالیمبا، یکی از سازهای آفریقایی است که به تازگی از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. نواختن این ساز اگرچه خیلی سخت نیست اما نکاتی دارد که باید به آن توجه شود...

ساز چنگ یا همان هارپ، یکی از سازهای بسیار قدیمی است که صدا و شکلی افسانه ای دارد. جالب است که بدانید اصالت این ساز به سرزمین پارس و نیاکان ما باز می گردد.این ساز قدیمی در طول تاریخ تغییرات بسیار زیادی داشته تا به شکل امروزی ارتقا یافته است.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با تاریخچه ساز چنگ بیشتر آشنا شوید.
ساز چنگ
در نگاه اولیه چنگ سازی مثلثیشکل به چشم می اید که از جنس چوب ساخته شده است. این ساز در اندازههای مختلفی وجود دارد و بنا بر اندازهٔ ساز، میتواند از ۱۹ تا ۴۷ سیم داشته باشد. چنگهایی که دارای پدال میباشند نیز معمولاً ۴۰–۴۷ سیم دارند به نام چنگ پدالی (Pedal Harp) شناخته میشوند.
تاریخچه ساز چنگ
اگر بخواهیم تاریخچه این ساز را در ادبیات جستجو کنیم، در ادبیات پارسی از این ساز بسیار نام برده شده است وسیاره زهره را چنگ زن خطاب می کردند.
در مُهری ساخته شده از جنس گل که در بین سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۶ میلادی توسط دوباستان شناس از دانشگاه شیکاگو به نامهای پیناس دلوگاس و هلن کانتوردرتپه چغامیش خوزستان یافته شد و مربوط به هزارهٔ چهارم قبل از میلاد و دوران ایلامیان میباشد ، یک نوازندهٔ چنگ منحنی را نشان میدهد. این چنگ ۶ رشته دارد.
چنگ بسا کهن ترین ساز تاردار ایرانی باشد و نام آن بیش از هر ساز دیگر در کتابها آمده و نقش آن در آثار باستانی بجا مانده است.
بررسی ساز در حجاریهای بابل و آشور و نواحی مجاور
بنا به اسناد موثق که از حجاریهای بابل و آشور و نواحی مجاور آن در دست است، چنین برمی آید که در هشت قرن بیش از میلاد مسیح انواع و اقسام سازهای مختلف در نواحی مزبور به مراحل ترقی رسیده و در دست نوازندگان بوده است.
نقشهایی که از آغاز این دوره ممتد تاریخ تمدن بشر از آلات موسیقی در دست است نشان میدهد که چنگ مثل سنتور و قانون از سازهای بسیار قدیمی است که از دو هزار سال پیش از میلاد در این مناطق رواج داشته است.
قدمت چنگ
بر اساس اسناد به جامانده از گذشته ساز چنگ تا عصر معاصر مورد توجه بوده و تا عهد صفویه کاربرد داشته و سلطان محمد چنگی آخرین نوازنده آن دوران است.
چنگ همانند برخی دیگر از سازها به مرور تکمیل شده، ارتقا یافته و انواعی داشته است. انواع چنگهای مورد استفاده در طول تاریخ موسیقی کشور و جهان به طور کلی اینگونه دستهبندی میشوند؛ چنگ ارکستری، چنگ سنتی، چنگ باستانی و چنگ تزیینی.
سازهای مذکور از لحاظ شکل ظاهری به ۱۷ نوع الگو و فرم تقسیم میشوند که چنگ زاویهدار، چنگ منحنی، چنگ ون و چنگ کندوگ برخی از آنهاست.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.