مطالب مرتبط با این پست
کوک سنتور در دستگاه های مختلف
سنتور از جمله سازهای ایرانی است که مانند هر ساز دیگری به کوک کردن نیاز داردتاصدای بهتری داشته باشد.درادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام می خواهیم سنتور در دستگاه های مختلف را...آیا آموزش ویولنسل یا چلو سخت است؟
آیا آموزش ویولنسل یا چلو سخت است؟ ویولنسل به عنوان یکی از ساز های بزرگ و نسبتا سنگین محسوب می شود به طوریکه نوازنده باید از زمین برای نگه داشتن آن استفاده نماید.اما آیا آموزش ویولنسل یا چلو سخت است...آشنایی با انواع صدای مردان
همانطور که در مطالب پیشین گفته شد، صدا دارای گونه های متفاوتی است. صدای مردان نیز مانند صدای زنان دارای انواعی است که ویژگی هر صدا آن را مشخص می نماید.برای آشنایی با انواع صدای مردان ت...آشنایی با ساز ترومبون،تاریخچه و کاربرد آن
شاید شما هم یک ساز بادی طلایی رنگ را دیده اید که نوازنده آن علاوه بر دمیدن در داخل ساز،یک لوله کشیده را به عقب و جلو می کشاند.این ساز ترومبون نام دارد.در این مطلب از وبلاگ اموزشگاه موسیقی الهام با ...مهسا سلوک ساران مدرس آواز پاپ و کلاسیک
همانطور که در موسیقی سبک های متعددی وجود دارد ، در آواز نیز می توان به سبک های متفاوتی اشاره نمود. آواز سنتی، آواز پاپ و آواز کلاسیک از مهم ترین دسته بندی های آواز به شمار می آیند. اگر ...

ملودیکا سازی مانند یک ارگ کوچک است که دارای یک نی می باشد. اگر بخواهیم کمی دقیق تر بگوییم ملودیکا سازی است بین هارمونیکا و پیانو آکاردئونی، که کوچک و قابل حمل می باشد. این ساز از خانواده ی سازهای هواصدای آزاد زبانه دار مانند سازدهنی است. این ساز قدمت چندانی ندارد با این حال در بین سازها خیلی سریع شناخته شده و مورد توجه موزیسین های زیادی قرار گرفته است.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این ساز جذاب بیشتر آشنا شوید.
نواختن ملودیکا
زیر و بم کردن نت ها روی این ساز نسبت به ساز دهنی سخت تر است. آن را باید با دست چپ نگه دارید چون این ساز برای راست دست ها ساخته شده است. ملودیکا یکی از سازهای بادی محسوب می شود نحوه تولید صدا در آن با فوت کردن، دمیدن و با فشردن دکمه های آن صورت می گیرد. نوازنده برای نواختن این ساز باید با یکی از دست های خود ساز را نگه دارد. یکی از دست ها پشت ساز قرار می گیرد و دست دیگر مسئول نواختن کلاویه ها می باشد.
تاریخچه ساز ملودیکا
ملودیکا اولین بار در ایتالیا توسط شخصی به نام آندری بورل، با نام کلاویتا (Clavietta) ساخته شده است. فرم مدرن این ساز در سال ۱۹۵۰ میلادی توسط کمپانی هوهنر ساخته شد که با نام اصلی ملودیکا در بین مردم شناخته شده است. در سال ۱۹۶۰ افراد زیادی توانستند با این ساز کار کنند از جمله استیو رایش و بعدها توسط هنرمندان زیادی مانند فیل مور در کار هرمتو پاسکول مورد استفاده قرار گرفت.
گفته می شود اولین کسی که در ایران آن را به عنوان ساز اصلی معرفی کرد سامان احتشامی پیانیست معروف ایرانی بود.
انواع ملودیکا
این ساز با توجه به محدوده ی صوتی خود به انواع گوناگون تقسیم می شود.
سوپرانو و آلتو
ملودیکای سوپرانو و آلتو نسبت به انواع دیگر آن، از صدای بلندتر و تا حدودی نازک تر برخوردار است. بعضی از مدل های ملودیکا طوری طراحی شده است که نوازنده می تواند از هر دو دستش برای نواختن استفاده کند. در این ساز نیز کلیدهای سفید رنگ با دست راست و کلیدهای سیاه رنگ با دست چپ نواخته می شود.
تنور
ملودیکای تنور از صدای بم تری نسبت به ساز سوپرانو برخوردار است. برای نواختن این ساز، نوازنده با دست راست خود کیبورد می نوازد و از دست چپ خود برای نگاه داشتن شاسی پشتی ساز استفاده می کند. برای نواختن این ساز با هر دو دست نوازندگان می توانند یک لوله پلاستیکی به آن اضافه کنند و به شیوه سوپرانو و آلتو بنوازند.
باس
در بین انواع ملودیکا، ملودیکای باس دارای بم ترین صدا می باشد. این ملودیکا یکی از کمیاب ترین و گران قیمت ترین نوع این ساز می باشد.
آکوردینا
ملودیکای آکوردینا نمونه ی قدیمی تر از این ساز محسوب می شود، که جنس آن از چوب یا فلز می باشد. در مدل آکوردینا به جای صفحه کلید از دکمه هایی برای نواختن نت ها استفاده شده است. عموما جنس دکمه های کیبورد از فلز می باشد اما مدل های ارزان قیمت تر آن از جنس پلاستیک می باشد.
ملودیکا
ساز ملودیکا را با نام های دیگری از جمله ملودیون، تریولا، ملودیا، پیانیکا، ملودی هورن، دیامونیکا، پیانتا، کالویتا و.. می شناسند.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.