مطالب مرتبط با این پست
آشنایی با انواع ساز های ایرانی
آشنایی با انواع ساز های ایرانی عموما هر کشور و فرهنگی آلات موسیقی خاص و منحصر به فرد خود را دارد.ایران با قدمیت طولانی و اهمیت بالای هنر نیز دارای سازهای متفاوتی است.در ادامه این وبلاگ از آموزشگاه ...نخستین زنی که رهبر ارکستر ایران شد که بود
اگر بخواهیم به یکی از اتفاق های زیبای موسیقی در ایران اشاره نماییم، قطعا می توانیم شهریور ۹۷ را انتخاب نماییم. ۸ شهریور ماه ۱۳۹۷ برای نخستینبار در تاریخ برگزاری موسیقی ارکسترال ایران چوب رهبری ار...مرصع خوانی چیست ؟
مرصع خوانی عبارت است از ترکیب دو شیوه بداهه خوانی و مرکب خوانی که نشان دهنده درک عمیق خواننده از فرهنگ موسیقایی ایران زمین شامل ردیف های مختلف ساز و آواز، چگونگی بکارگیری گوشه ها و استفاده از تحریر...آشنایی با گام کولی یا گام جیپسی
آشنایی با گام کولی یا گام جیپسی شناخت گام های موسیقی ما را برای شناخت و نواختن آهنگ ها آماده تر می کنند. گام های بسیار زیادی در موسیقی وجود دارد که می توان فرا گرفت. اما یکی از گام های جالب گام کول...متن آهنگ " آخ تو شب یلدای منی"
شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهنترین جشن های ایرانی است در این جشن ، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکره شمالی ، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود. ...

موسیقی علمی بسیار گسترده است و دریایی از مفاهیم و اصطلاحات که شناخت تمامی آن ها کار دشواری خواهد بود.در دنیای موسیقی تفاوت ها و شباهت هایی نیز وجود دارد که پیوستگی این هنر و علم را نشان می دهد.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام قصد داریم تا شما را با یکی از این تفاوت ها یعنی تفاوت بین کنسرت و سمفونی آشنا نماییم. لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
کنسرت :
به یک اجرای زنده (معمولاً موسیقی) در مقابل عدهای تماشاگر کنسرت گفته میشود. اجرای یک کنسرت میتواند به وسیله یک گروه، مانند یک ارکستر انجام گیرد. کنسرتها از دسته رسانه های حضوری هستند و از نظر تأثیرگذاری در مباحث پیام رسانی وتبلیغات در رده بالایی از توجهات قرار دارند.

همانند همایش ها و کنگره ها ،کنسرتها از جمله گردهماییهای هدفدار محسوب میگردند که بخش مهمی از هدف آنها ایجاد شادی در مخاطبان میباشد. میزان تأثیرگذاری این رسانه به دلیل آنکه روحیه مخاطبان آن در سطح بالایی قرار دارد و همگی آنها در شادی و نشاط هستند، پیامها به سرعت و با دقت توسط ایشان جذب میگردد.
سمفونی
واژه سَمفونی به معنی هم صدایی و همآوایی می باشد. سمفونی درموسیقی کلاسیک به قطعه ای ارکسترال گفته میشود که از چند بخشِ مجزّا بهنام موومان تشکیل شده باشد و موومان اول دارای فرم سونات است.

فرم سمفونی درحقیقت همان فرم چهاربخشی یا چهارموومانه است و فرمی سازی است و به ندرت درفرم آوازی (مانند موومان چهارم سمفونی نهم بتهوون ) ساخته میشود.
قدمت سمفونی به سده هجدهم میلادی در اروپا بازمیگردد. یوزف هایدن ؛ ولفانگ آمادئوس ؛ موتسارت و به ویژه لودویگ فان بتهوون در شکلگیری آن تأثیر بهسزایی داشتهاند.
تفاوت کنسرت و سمفونی
۱٫ کنسرت و سمفونی هر یک به تنهایی دارای ویژگی های مخصوص به خود هستند. هر کنسرتی که اجرا می شود می تواند سمفونی باشد و یا به عبارتی اجرای ارکستر سمفونی نوعی کنسرت است ولی هر کنسرتی نمی تواند سمفونی یا ارکستر سمفونی به حساب بیاید.
۲٫کنسرت و سمفونی هر دو به نوعی موزیک ارکسترال به حساب می آیند و هر دو از دوره کلاسیک (۱۷۵۰ به بعد) برای همگان بسیار محبوب بوده اند.
تفاوت در تعداد اجرا کنندگان
۳٫در کنسرت یک اجرا کننده ی اصلی وجود دارد ولی در ارکستر سمفونی تعداد اجرا کنندگان بسیار بالاست.
۴٫معمولا در کنسرت، یک خواننده و یا یک تیم به اجرا می پردازند. ولی در حالت کلی یک فرد نقش برجسته ای را ایفا می کند و تمامی توجهات را به خود جلب می نماید.
۵٫نوازندگان بر روی صحنه به اجرا پرداخته و خواننده جلوتر از آن ها می ایستد. تعداد سازها و آلات موسیقی بسیار کم است.
۶٫تفاوت بین کنسرت و سمفونی فقط به خواننده معطوف نمی شود. این دو سبک اجرا، تفاوت هایی را در ژانر موسیقی نیز شامل می شود.
برای نمونه میزان هماهنگی گروهی در ارکستر سمفونی بسیار دقیق تر از اجرای کنسرت است.ارکستر سمفونی بر پایه اجرای تیمی شکل گرفته است. اگر در گروه نظم و هماهنگی وجود نداشته باشد، اجرا بهم می خورد.
آزادی عمل در حین اجرا
۷٫در کنسرت خواننده آزادی عمل دارد و در حین اجرا می تواند کنترل صحنه را بدست گیرد، اجرا را متوقف کند، آهنگ را تغییر دهد و یا به صحبت و گفت و گو بپردازد و افراد را به هیجان وا دارد.
۸٫ در کنسرت یک خواننده حتی می تواند بخشی از کارهای یک مجری را نیز انجام بدهد. ولی در ارکستر سمفونی نظم گروهی بسیار بالاست و انجام چنین کارهایی به راحتی ممکن نمی باشد.
بنابراین تفاوت بین کنسرت و سمفونی در وهله اول در میزان نظم گروهی خلاصه می شود. تفاوت بین کنسرت و سمفونی در جای گیری نوازندگان سازها بر روی صحنه خلاصه می گردد.
۹٫در اجرای سمفونی آرایش قرارگیری سازها و نوازندگان باید حتما طبق چینش خاصی صورت پذیرد. قسمت جلو جای سازهای زهی است و رهبر در سمت چپ می ایستد.بقیه نوازندگان با سازهای مخصوص به خود، در جایگاه خاصی قرار می گیرند. این کار به این دلیل انجام می شود تا از فرمان های رهبر تیم آگاه گردند.
در کنسرت چنین امری وجود ندارد و چینش خاصی بین سازها حکمفرما نیست. هر نوازنده ای بر اساس توافقی که با نوازنده های دیگر دارد، در جایگاهی قرار می گیرند و به اجرا می پردازند.
۱۱٫در کنسرت به تکنوازان آزادی عمل داده می شود تا واقعاً نشان دهند که چه کارهایی می توانند انجام دهد و توانایی ها شامل چه مواردی است. البته قبل از انجام چنین کاری باید حتما" خواننده ی گروه اجازه ی چنین کاری را به گروه موسیقی دهد.
ولی در ارکستر سمفونی چنین امری امکان پذیر نیست.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.