مطالب مرتبط با این پست
ریورب چیست؟
ریورب، افکتی است فراتر از آنچه که بر روی هر صدا با میزانی مشخص و از روی عادت اعمال می کنید.در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با مفهوم ریورب بیشتر آشنا شوید. ریورب چیست؟ ر...آشنایی با ساز عود
عود ،بربط و یا رود یکی از ساز های کهن و ایرانی می باشد.دربارهٔ نام بربت چند دیدگاه وجود دارد برخی معتقدند واژهٔ بربت/بربط از دو واژهٔ "بر" به معنی سینه و "بت (بط)" به معنی مرغابی ساخته شده زیرا شکل...موسیقی فولکلور یا موسیقی محلی چیست؟
موسیقی بر پایه ویژگی هایی که دارد در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرد و با توجه به آن نام گذاری می شود. یکی از انواع جالب توجه موسیقی خصوصا در کشور ما ، موسیقی محلی می باشد. برای آشنا...بیوگرافی استاد حسن کسایی
در موسیقی ایرانی نام های بسیار درخشانی قابل ستایش می باشند.یکی ا این افراد که می توان گفت تاثیر بسیار زیادی در موسیقی ایرانی داشته است،استاد حسن کسایی است.حسن کسایی، موسیقی شناس، ردیف دان، نوازنده ...آشنایی با استاد جواد معروفی
اساد جواد معروفی یک یاز قدیمی ترین پیانیست های ایران به شمار می رود که شاگردانی چون انوشیروان روحانی و اردشیر روحانی را تعلیم داده است.در این بخش از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با این استاد برجسته ...

همانطور که در مطالب پیشین در مورد مفهوم هارمونی در موسیقی گفته شد، هارمونی یکی از مهمترین مولفههای موسیقی و آهنگسازی به حساب میآید. به منظور تسلط بر این دانش حتماً باید مفاهیم مقدماتی در موسیقی را به خوبی یاد گرفته باشید. یکی از مهمترین مفاهیم بکار رفته در این دانش، آکوردشناسی است. انواع مختلفی از هارمونی بر اساس چینش مختلف آکوردها و همچنین قوانین بکار رفته در این دانش به وجود آمدهاند که هر یک دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند و انواع هارمونی را ایجاد می نماید..در ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام با انواع هارمونی در موسیقی آشنا شوید.
انواع هارمونی
با کنار هم قرار گرفتن آکوردها، هارمونیهای مختلف ایجاد میشوند. به طور کلی، ۹ هارمونی با چینش مختلف آکوردها در کنار هم به وجود آمدهاند که در ادامه ی توانید با انواع هارمونی در موسیقی آشنا شوید.
هارمونی کلاسیک
هارمونی کلاسیک از روی هم قرار گرفتن فاصلههای سوم به وجود میآید.
هارمونی کروماتیک
در دوره رمانتیک، سبکی از موسیقی ایجاد شد که در آن، آهنگسازان بیشتر به ابراز احساسات خود در موسیقی تمایل پیدا کردند. در آثار این آهنگسازان میتوان مفاهیمی از قبیل عشق، ایدههای شخصی، احساسات غیرعادی، مالیخولیایی و حتی شیطانی را دید.
هارمونی مدرن
پایههای موسیقی مدرن در قرن بیستم بنا شد. آهنگسازان این دوره تلاش کردند تا با فاصله گرفتن از هارمونیهای کلاسیک و کروماتیک، هارمونی جدیدی ابداع کنند که دیگر بر روی تنالیته متمرکز نباشد. این نوع از هارمونی، مدرن نام گرفت.
امپرسیونیسم
از پیشگامان آهنگسازی به سبک امپرسیونیسم، کلود دبوسی بود که تمام قوانین مربوط به هارمونیهای کلاسیک و رمانتیک و غیره را کنار گذاشت و ایدههای شخصی خود در ساخت موسیقی را دنبال کرد. هارمونی امپرسیونیسم از به هم متصل شدن آکوردها و گامهای قدیمی و شرقی به وجود آمد.
هارمونی اکسپرسیونیسم
هارمونی ساخته شده در سبک اکسپرسیونیسم از قوانین رایج پیروی نمیکند. در این نوع از موسیقی، آهنگساز معمولاً تلاش میکند تا احساسات درونی زشت و زیبای انسان را از طریق ریتمهای ناموزون، تعویضهای سریع تنالیته، دسونانسهای شدید، بکارگیری دو تنالیته به صورت کاملاً همزمان و فضاسازی در ارکستر نشان دهد.
پلی تنالیته
یکی دیگر از انواع هارمونی ، هارمونی پلی تنالیته می باشد. هارمونی پلی تنالیته زمانی رخ میدهد که دو یا چند تنالیته به صورت همزمان به گوش مخاطب شنیده میشوند. معمولاً برای انجام این کار از تاکیدهای نامنظم ریتم و الگوهای متفاوت در ریتم استفاده میشود.
هارمونی کوارتال
این نوع هارمونی بر اساس کنار هم قرار گرفتن آکوردهای فاصلهی چهارم به وجود میآید. این سبک از موسیقی بیشتر برای گسترش موسیقیهای قرون وسطایی فراموش شده بکار میرود.
آتونال
آهنگسازان در اواخر قرن نوزدهم، تغییرات قابل توجهی در هارمونی را با تغییرات مداوم تنالیته ایجاد کردهاند. به این ترتیب، آهنگسازان آکوردها را بدون توجه به تنالیته در خلق یک قطعهی موسیقی بکار بردند.
سریالیسم
هارمونی سریالیسم از کنار هم قرار گرفتن دوازده تن کروماتیک به وجود میآید به طوری که تمامی تنها در یک ردیف دارای ارزش یکسانی هستند.
اگر به دنیای موسیقی علاقه دارید و تردیدها شما را از شروع این مسیر دور نگه داشته است، ما در بزرگترین و بهترین آموزشگاه موسیقی شرق تهران و منطقه نارمک پذیرای شما خواهیم بود تا در این مسیر همراه شما باشیم. فقط کافیست با ما تماس بگیرید و یا درخواست مشاورهی رایگان ثبت کنید.